Senaste inläggen

Av Ingela - 5 juni 2012 18:09

I dag skulle mamma fyllt 82. Nu blev det ju inte så men jag är nog ganska övertygad om att hon har kikat ner på sin yngsta dotter någonstans ifrån under den senaste veckan. Med illa dold stolthet. Om inte annat finns du där i våra tankar och våra minnen, mamma!


Själv har jag snurrat runt den senaste veckan i en enda intensiv lärkurva. Med illa dold förvirring. Som det sig bör när man byter arbetsuppgifter och arbetsplats. Men kul är det! Och jag är inte den enda som får skavsår.


Ett dygn blev det i regn och rusk hemma i spenaten under helgen. Det behövdes. Några nya kakfat lyckades jag rycka upp mig och få till men i övrigt blev det väldigt mycket slappande - och sovande - framför TVn.


Ett stort tack för alla gratulationer och hejarop! Och en stor stjärna i himlen till alla er 936 som hittade hit under maj månad!


Av Ingela - 26 maj 2012 19:24

Jag har ju skrivit att jag någon gång, när mina världar möts, kanske kommer att blogga även om den andra världen. Där jag lever mest som vanligt. Idag känns det som läge för det. Idag har det nämligen inte alls varit som vanligt i den andra världen. Idag har jag fått ett helt otroligt stort förtroende. Jag har blivit vald till LOs andre vice ordförande. Omtumlad, stolt och ödmjuk. Så sa jag i mitt tacktal och så känns det verkligen. Förra LO-kongressen gick jag runt som en grå skugga av mig själv, med kamouflagefärgad buff. I en timme ungefär. Sen orkade jag inte mer. Och nu sitter jag här. Rätt imponerande av en bc-busa, om jag får säga det själv!


För att vi ska hinna med allt på dagordningen, kommer vi förmodligen hålla på rätt länge i kväll. Efter två dagars ökande svullenhet, bestämde jag mig för att byta ut finkläderna till lite bekvämare utstyrsel. Så nu går jag runt i bylsig munkjacka igen. Dagen till ära försedd med Ung Cancers devis på ryggen; Fuck Cancer!

Av Ingela - 16 maj 2012 18:52

Den nya onken var sjuk i dag. Lite snopet men som tur var fick dom tag i mig innan jag hade hunnit ge mig iväg. Sköterskan lovade att hon skulle försöka se till att någon av dom andra onkarna kikade på gårdagens blodprov. Det är det kanske någon som har gjort. Eller inte. Det är i alla fall ingen som har hört av sig. Så då var väl proverna bra då. Eller inte... Hon lovade också att se till att jag får en ny tid. Snart. Kanske med samma onk eller med någon annan. Men det är nog lättare sagt än gjort. Jag ringde ju för att boka in en tid eftersom min egen kalender är knökfull. Bara att hoppas på att proverna var bra, med andra ord.


Det börjar också bli dags att boka tid hos tortyrdoktorn igen. Eller kanske hos syster T. Den där nya vårtan vill sig inte riktigt. Den är rätt platt och illröd för det mesta. Först trodde jag att det berodde på klämmande BH:ar men det blir så även när jag går utan. Nu har det ju inte gått mer än drygt ett par månader sen operationen men det känns som att det börjar bli dags för ett proffsutlåtande.


Apropå proffs, kom den nya specialbeställda och svindyra BH:n härom dagen. Är det någon som tror att den passar? En kraftig ledtråd kan ju vara att den var så långt ifrån den beställda svarta färgen som den kunde vara. Kritvit, med andra ord. Och passformen var väl inte så nära den här gången heller, för att uttrycka mig snällt... Jag vet uppriktigt sagt inte om jag har tid att ta tag i detta en gång till, eller hur lång tid jag eventuellt har på mig, men just nu får det vara som det är. Hur dyr den än är.

Av Ingela - 8 maj 2012 21:27

På gång ska det naturligtvis vara. Jag försökte bara göra lite skoj av det faktum att jag än en gång får byta onkolog. Min senaste ST-onk har nämligen slutat. Det är väl helt naturligt och något man måste räkna med, antar jag. Men jag hade faktiskt inte det. Eller om jag helt hade tryckt ner huvudet i sanden och förträngt att det kunde bli så. Hur som helst är det så nu, vilket jag fick reda på när jag ringde för att kolla om jag hade någon tid på gång (vilket jag inte hade...)


Ungefär så här är läget; Först träffade jag min allra första onk bara en gång innan professorn tog över. Under professorstiden träffade jag två vikarier. När professorn slutade skulle jag egentligen komma tillbaka till min första onk men hon var sjuk då. Så då hamnade jag hos en av vikarieonkarna och efter det hos min senaste-onk. Nu har alltså senaste-onken slutat och ingen av dom andra har några tider. Professorn som är tillbaka har heller inga tider. Den andra semesteronken vill jag helst inte se igen. Den här gången fick jag i alla fall kontakt med en väldigt empatisk sköterska. Inte för att det hjälper. Och jag gav nog upp för rätt länge sen egentligen. Om jag nu måste möta nya onkar varje gång, ge mig åtminstone en som vet vad h*n pratar om. Och som är prestigelös nog att förstå att vi som lever mitt i det hela, faktiskt kan ha rätt underbyggda argument.


Men det är klart. Om jag fick bestämma, skulle jag naturligtvis ha en och samma trygga onkolog. En som vet precis vem jag är och precis vilken resa just jag har varit på. Just nu känner jag mig mer som Gösta Ekman, i en av dom gamla Svenska Ord-sketcherna (kanske inte den mest kända), där han har en ovanlig hobby. Han samlar på tvestjärtar. Inte för att jag vill jämföra två sådana storheter men jo, jag har också en rätt ovanlig hobby: Jag samlar på onkologer...

Av Ingela - 4 maj 2012 20:59

Jag fick tag på en telefonsvarare hos senaste onken. Eller kanske snarare teflonsvarare, för trots att jag är säker på att jag upprepade namnet på just den fulgula utbytesvariant jag ville ha minst tre gånger, visade det sig vara en helt annan när jag kom till apoteket. Nu gick det bra att byta ut ändå. Eftersom jag är en envis typ som hade efterforskat i förväg, visste jag ju att det gick att beställa "min" sort, och i och med det vågade vi trotsa dom för fredagen ickefungerande datasystemen. I måndags fanns dom där, mina utbytesfulgula. Nu ska jag bara prata lite allvar med onken vid nästa besök, så det blir rätt från början i nästa recept. När nu nästa besök med onken blir... I vanlig ordning lär jag nog få ringa och tjata lite. Maj är det sagt och ska det kunna funka, måste vi börja pussla i kalendrarna ganska så omgående.


Annars är jag nu inne på årets andra antibiotikakur mot UVI. Precis efter en kombinerad förkylnings- och explosionspollenvecka. Mer eller mindre däckad har jag varit. Och trots det har jag inte kunnat sova mer än sisådär fem-sex timmar per natt. Så kanske är det lite synd om mig. Fast även om alla tre åkommorna kan ha riktigt vidriga symptom, är dom ändå oftast förr eller senare övergående. Och än så länge har jag inte kommit längre från minnet av herr C:s mörkare hörnor än att jag kan glädja mig åt att "bara" vara sådär lite vanligt sjuk. Precis som alla andra! Tjohoo! Eller Atjohoo! Välj det som passar bäst för stunden!


955 stjärnor passar alldeles väldigt bra just för den här stunden! Och det är naturligtvis alla ni april-läsare som får den traditionsenliga stjärnan i himlen. Tackar som vanligt allra ödmjukast för besöket och hjärtligt välkomna åter!

Av Ingela - 24 april 2012 19:02

Ärligt talat trodde jag i går att mitt problem enbart skulle bestå i att mina uttag på recepten var slut. Det visade sig att dom inte alls var. Det låg ett par gamla recept där och skvalpade, så det fanns ganska gott om fulgula uttag. Eller åtminstone ett par, tre, eller så. Vis av förra omgångars strider runt innehållsförteckningar, allergiframkallande färgämnen och annat smått och gott hade jag bestämt mig för att inte bråka det minsta lilla om jag skulle få betala utbytesfulgula fullt ut. Allt gick också så himla bra på det apoteket där jag var och la min beställning. Ända tills hon ringde i dag och meddelade att just den fulgula sorten jag vill ha, var slut hos leverantören.


Jag bestämde mig för att kolla med några av dom andra apotekskedjorna och började med gamla hederliga Apoteket. Jo då, efter lite trixande hit och dit lyckades vi komma fram till att just den sortens fulgula faktiskt finns. Både hemma på några apotek (inte speciellt nära mig, dessvärre) och dessutom finns tillgängligt att beställa. Men inte för mig, visade det sig. Eftersom mitt ursprungsfulgulpiller inte bara är svindyrt numera utan dessutom sen cirka 2 1/2 månad tillbaka inte längre omfattas av högkostnadsskyddet. För då är det så fiffigt anordnat att det inte längre går att byta ut det mot ett annat fulgulpiller. Även om jag är beredd att ta hela kostnaden för det utbytesfulgula. Eftersom det ju liksom inte längre är något utbyte. Däremot kan jag få ta ut det ursprungsfulgula, om jag bara är beredd att betala fullt ut. Fast jag tycker nog att jag kan göra något bättre för dom ca 3 500 kronorna!


Så nu måste jag försöka få tag på senaste onken i morgon. Eller åtminstone en vettig sköterska. Enbart för att få ett nytt elektroniskt recept, trots att jag skulle klarat mig minst ett halvår till på dom gamla. Så himla gott om onkologer har vi faktiskt inte i Sverige, för att jag ska tycka att det är okej. I Norrbotten, t ex, lär dom inte ha en enda. Och så ska min onk - och en himla massa andra - behöva sitta och förnya recept som inte borde behöva förnyas. Just i det här fallet tycker jag att det finns fler ansvariga än politiker och byråkrater. Om bara tillverkarna av ursprungsfulgulpillrena hade anpassat priserna när utbytesfulgulpillrena dök upp, hade jag suttit här med ursprungsfulgulpiller. Och antagligen sluppit en hel del av dom senaste månadernas biverkningar...

Av Ingela - 16 april 2012 21:00

Jag har just börjat varva ner efter att ha kommit hem från Gyncancerdagen, anordnat av Nätverket mot gynekologisk cancer. Nej då, än har inte herr C letat sig längre än till lymfknutorna (peppar, peppar) på mig. Det räcker så bra så, ändå. Vi var där som representanter för Cancertjejer. Två glada amatörer och administratörer fick chansen att göra lite reklam för oss och vårt helt fantstiska forum. Det ska bli intressant att se om vi får några nya medlemmar efter i kväll. Ett otroligt viktigt nätverk som gör ett fantastiskt viktigt jobb och dom är värda allt stöd! www.gynsam.se 


Besöket hos sjukgymnasten i torsdags gav lite perspektiv på tillvaron. Hon var inte alls så bekymrad över min svullnad eftersom det ju faktiskt inte hade gått mer än dryga fem veckor sen operationen. Då var hon mer orolig över plåstret på armen, där jag hade råkat klia bort en liten sårskorpa. Det blödde oproportionerligt mycket för en så liten sårskorpa och jag behöver skärpa till mig och vara lite försiktig just med att dra på mig småsår. Även små sår kan leda till rätt stora komplikationer när man har ett lymfsystem som inte fungerar helt. Stränga order om att alltid använda handskar i trädgården, blev det. Ett handslag på sommarträning blev det också. Och ett nytt försök att fixa en sån där specialbeställd och svindyr BH.  I höst ses vi igen och då får vi se vad det blir sen.Av Ingela - 10 april 2012 19:05

Min ödemfria period varade i ganska exakt fyra veckor och en dag. Fyra helt härliga, osvullna, ovätskefyllda veckor med näst intill full rörlighet i högerarmen! Och flera BH-lösa nätter än på mycket, mycket länge! Och så var det slut på den perioden. Bara sådär, liksom. I lördags när jag klev upp var det nånting som inte kändes helt rätt. Jag skyllde på ovanligt många nätter i hårda sängen i huset, körde ett pass på crosstrainern och återvände sen till den betydligt mjukare sängen i lägenheten. På söndagsmorgonen var det fortfarande svullet och jag skyllde på crosstrainern. I går morse fanns det inget kvar att skylla på. Annat än mig själv, möjligtvis. Efter alla dessa bevis på att man inte ska ropa hej, förrän man är över bäcken...


Lite bättre blev det ändå efter att ha krupit till korset och tagit på natt-BH-n igen. Svullnaden hade gått ner betydligt i morse. Fettklumpen är ju faktiskt borta för gott. Rörligheten i högerarmen är fortfarande väldigt mycket bättre. Och jag har en inbokad tid hos sjukgymnasten på torsdag, så då kan vi väl beställa en sån där special-BH i alla fall, då. Inte har jag väl nåt att klaga på egentligen. Men f-n, vad jag saknar mina ödemfria veckor!


Höll på att glömma, mitt i all självömkan... 1191 stjärnor som bara väntar på att få lysa på er marsläsare. Tack för besöken. Ni är alltid lika välkomna igen!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se